Declaració d’intencions

La ciutat de Girona, tot el seu territori, ha esdevingut peça clau en el desenvolupament de la Catalunya d’avui. No s’entendria el creixement econòmic del país, sense la capacitat de lideratge de les empreses gironines. Però tampoc el reconeixement de la vitalitat cultural, de l’activisme a favor dels drets socials, ni del lideratge en la recerca i el desenvolupament del país sencer, sense comptar amb la iniciativa capdavantera de Girona.

Però els canvis constants en l’esdevenir social d’Europa, i del món sencer, plantegen reptes als que la ciutat no pot girar l’esquena. Com ha de ser la Girona del futur, i sobretot, com volem que sigui els qui hi vivim, hi treballem i la gaudim, és, ara per ara, un dels reptes més trascendentals. I al mateix temps, ens dota de noves oportunitats per proposar i afavorir els canvis necessaris per encarar els nous temps. El canvi climàtic, la pandèmia mundial, els conflictes nacionals, o el mateix procés d’autodeterminació del nostre país, ens obliguen a ser àgils en la recerca de nous camins i de noves eines per tal de garantir la prosperitat, la convivència i el benestar de tots el gironins i gironines.

Per això, ens cal pensar. Pensar, reflexionar, contrastar, aprendre i compartir coneixement. Ens cal trobar les eines que ens permetin esmolar les idees sabudes i aportar-ne de noves. Ens cal reflexionar sobre la manera d’implementar les bones idees i, al mateix temps, trobar els mecanismes que ens permetin rectificar els errors i adreçar les decisions. Hem de ser capaços de socialitzar les idees, amb generositat i gosadia. Ens hem d’atrevir a parlar de tot i amb tothom. I generar, plegats, pensament crític.

Ens ho devem. Però també ho devem als qui deixarem una Girona preparada per afrontar el futur.

Per això neix la plataforma Girona Futur. Amb la vocació de ser un laboratori de propostes, d’idees i de pensament contrastat. Neix oberta a tothom, en català i mirant al món des de Girona. Prioritzant ciutat i país, volem escoltar, però també fer-nos sentir. I, tot i que el coneixement és universal, volem treballar des de Girona, amb gent de Girona que conegui i s’estimi la ciutat. Volem debatre i aprendre, amb gironins i gironines que vulguin, que volguem, fer créixer el bagul de les idees de Girona Futur.